slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

In Woensel West in Eindhoven werkt Sint Trudo aan een grootschalige herontwikkeling. De uitvoering daarvan is in volle gang. Ook het verbeteren van het imago van de buurt staat op de agenda. In dat kader heeft Trudo het plan opgevat op verschillende strategische hoeken van en rond de Edisonstraat bijzondere objecten te realiseren. Om te komen tot expressieve en innovatieve invullingen organiseert Trudo een openbare ontwerpprijsvraag. Ben jij kunstenaar, architect of vormgever en heb jij een goed idee voor de invulling van een opbouw, bestaande uit maximaal twee wooneenheden? Meld je dan aan voor Woensel West Wedstrijd.

Een hoekpand aan het Edisonplein - centraal in de wijk gelegen - vormt de locatie voor het te ontwerpen bouwwerk. Architect Bert Dirrix van architectenbureau DiederenDirrix heeft op verzoek van Sint Trudo een generieke en neutrale begane grondverdieping ontworpen: de sokkel. Deze krijgt een andere functie dan wonen. Daar bovenop komt jouw ontwerp. Een opbouw van drie verdiepingen van elk 35 m2 waarin gewoond kan worden.  

Door het mengen van functies en het stimuleren van meer activiteiten in de buurt zal Woensel West verbijzonderen en daardoor steeds meer bekend raken bij Eindhovenaren en bezoekers van buiten. Jij kunt daar met jouw ontwerp aan bijdragen.

Supporting people
Deelnemers worden nadrukkelijk uitgedaagd om de opgave op eigenzinnige wijze te interpreteren. Motto van Sint Trudo is: Supporting people. Daarom zal de jury de gebruikswaarde en belevingswaarde van het ontwerpvoorstel voor de buurt en haar bewoners uitdrukkelijk meewegen. Verder dient de opbouw beeldbepalend te zijn voor de omgeving. Ook kijkt de jury naar de technische en financiële uitvoerbaarheid en de mate van duurzaamheid van het gebouw.

Uitvoer 
Sint Trudo is voornemens het winnend ontwerp uit te voeren. Dat betekent dat het ontwerp in teamverband verder uitgewerkt zal worden, waarbij ook gekeken zal worden naar de Nederlandse wet- en regelgeving die van toepassing is. Voor de uitvoering is een budget beschikbaar van € 250.000,-. Aan dit bedrag kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden
Ontwerpprijsvraag Woensel West is gelanceerd op 24 oktober 2016. De prijsvraag wordt uitgeschreven conform het Kompas bij Prijsvragen. Via deze website vind je informatie zoals bijvoorbeeld het wedstrijdreglement, de visie van Sint Trudo en het tijdschema van de prijsvraag. Wil jij (met je team) meedoen? Meld je dan nu aan voor Woensel West Wedstrijd. Dat kan nog tot en met 14 november 2016, 17.00 uur.

Jury
De jury bestaat uit:

• Juryvoorzitter: Maarten Tielemans, directeur Adviesbureau Tielemans
• Bert Dirrix, architect DiederenDirrix
• Jos de Graef, stedenbouwkundige van de gemeente Eindhoven
• Rutger Hensen, betrokken bewoner Woensel West
• Jack Hock, directeur-Strijp-S en teamleider Bijzondere Projecten Sint Trudo
• Jord den Hollander, architect en filmmaker
• Peter Lubbers, landschapsarchitect Buro Lubbers, landschapsarchitectuur en stedenbouw
• Nadine Sterk, ontwerper Atelier NL

Achtergrondinformatie pers
Voor meer informatie over de prijsvraag en het aanvragen van interviews kunt u terecht bij:

Sint Trudo 
T 040 - 23 59 888
woenselwestwedstrijd@trudo.nl

Deze pagina delen: Delen via Twitter Delen via Facebook